Echoview
Echografie voor een juiste diagnostiek

Wat is Echogafie?

Muscoloskeletal Utrasound ( MSU ) / Echografie is een techniek die door fysiotherapeuten wordt gebruikt om een duidelijk beeld te krijgen van hoe de spieren, pezen, gewrichten en banden functioneren en of er zichtbare blessures zijn.

Het is een pijnloze en volledig veilige techniek die al jaren bij sport revalidatie wordt gebruikt en kan op elk lichaamsdeel worden toegepast.

Deze methode is niet te verwarren met andere vormen van echografie, denk bijvoorbeeld aan een echo bij zwangerschap of bloedvatenonderzoek, deze onderzoeken vereisen een compleet ander specialisme en worden uitgevoerd door een medisch specialist.

Het onderzoek wordt gedaan in de praktijk en duurt tussen de 5 en 30 minuten, afhankelijk van het lichaamsdeel en de aard van de klacht. De resultaten van het onderzoek kunnen op verzoek worden gedeeld met uw huisarts of specialist via e-mail of beveiligde medische app “Siilo” die te downloaden is in de appstore.

.

Wie kan gebruik maken van MSU?

Deze onderzoeksmethode kan bij iedere patiënt worden toegepast om chronische en/of acute klachten te diagnosticeren, ongeacht geslacht of leeftijd.

Vooral patiënten die erg veel last hebben van een blessure door zwelling of gevoeligheid hebben veel baat bij deze methode omdat hen wellicht een uitgebreid (fysiotherapeutisch) onderzoek bespaard kan worden.

Het is een snelle en gemakkelijke methode om bij acute sportblessures (denk aan de enkel, knie en/of schouder) een diagnose te stellen en zo verder letsel of schade te voorkomen.


 
Map